Blogi          Korpisten Perhe          Pihapiirin Eläimet

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Sami ja Keksi saapuvat!

"Poneja! Poneja!" Kuulen Ennin kiljuvan innokkaasti kun traileri kurvaa pihaan, "Niin on, ja ne on ihan meidän omia poneja" naurahdan Ennille ja Jari kiirehtii avukseni. Jari jää vahtimaan Enniä hieman kauemmaksi kun menen hakemaan ponit ulos. "Otetaan ensin se liinakko" sanoo auton kuljettaja ja mainitsee että se on ollut vähän rauhaton kuljetuksesta, no, onhan tuo poni vasta vuotias. Sana ponien saapumisesta on ilmeisesti pikkuisessa kylässä levinnyt nopeasti sillä muutama ponityttö seisoo jo kauempana pällistelemässä kun ponit otetaan ulos.

      "Raauhassa... Tämä on uusi kotisi, pikkuinen..." juttelen pienelle liinakko ponille joka luultavasti matkaa ensimmäisiä kertojaan, pikku raukka. Pian poni huomaa olevansa yksin, ja hirnuu kimeästi, "Kevätpiippi HAH", mutisen ja maistelen ponin nimeä. Kävelytän hermostuneen ja vähän pelokkaan oloisen ponin Ennin ohi, "Mikä ponin nimi on?" tyttö kysyy ja vastaan "Se on Keksi". Jatkan Keksin kanssa talliin ja jätän sen kärsinaan, poni jää hirnumaan pelästyneesti.

Pikkuisen Keksin kummastus ja pelästys uudessa paikassa.
      Seuraavana pihaan steppaa korskeasti hirnuva pieni-suuri shetlanninponi ori Shamin. "Kuka poni on?" kuulen jälleen Ennin kysyvän, "prrttt... Se on Sami" vastaan pienelle tytölle ja yritän saada rauhattoman orin pysymään käsissä, ja onnistunkin, ollen onnellinen orin pienestä koosta. Saan Samin talliin ja Keksi rauhoittuukin kun se näkee toisen ponin karsinastaan.

Myöhemmin päivällä harjattavana, Samia hermostutti kovasti, "en jaksa seistä tässä!".
      Hevostytöt loittonivat taloltamme nopeasti kun huomasivat että "show" on ohi. Yksi tyttö kuitenkin uskaltautui kysymään "Voisinkohan joskus auttaa teitä ponien hoidossa", vastasin tytölle että "Toki, kunhan et kaikkia ystäviäsi tänne tuo mukana. Voit jo huomenna tulla harjaamaan poneja, ja jos olet ratsastanut paljon niin orilla voit ehkä ratsastaakkin". Tyttö kiitti ja esittäytyi Emiliaksi, hymyilin, kyllähän näitä tyttöjä riittäisi täälläkin!

- Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti