Blogi          Korpisten Perhe          Pihapiirin Eläimet

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Tilan esittely ja hevosten asumis järjestely!

Yllä olevassa kuvassa koko tontti, ruskea yhtenäinen viiva merkitsee tontin rajaa. Mustat ovat ratkennuksia, valkoinen aitaa ja vaaleampiruskea "suherrus" hiekkaa. Kuvan pitäisi olla melko helposti ymmärrettävissä, ja jollei jotakin kohtaa tajua niin ihan rohkeasti voi kommenteissa kysäisyä.

     Hiekka tie joka kulkee talomme editse tulee kylän keskustasta, tekee lenkin ja palaa takaisin keskustaan - keskustassa on pikkuriikkinen koulu jossa muutaman muunkin lähikylän lapset opiskelevat, pieni kyläkauppa ja muutama asuinrakennus. Kovin suuri keskusta ei siis ole kyseessä. Tarhat, kentän ja laitumet ohittava tie taas on lähinnä "traktori polkua" jota pääsee kyllä autolla, muttei erityisen hyvin. Tämä tie päättyy umpikujaan pian alkavassa metsikössä, tien lopusta alkaa pieni kinttupolku jota hyvässä lykyssä hevosella tai kävellen pääsee, polkuryöristä tai autoista ei puhettakaan.

    Yllä oleva kuva on tallin suuntaa antava pohjapiirros. 1. on satulahuone, toisessa lyhyessä päädyssä on suitsitelineet, takaseinän puoolella satulatelineet, kaappi harjoille, suojille yms., melkein kaikilla seinillä on loimitelineitä ja ruskea suorakulmio "muhkuroineen" on pöytä tuoleineen.

    2-7 ovat karsinoita joista löytyy kaikki hevosille tarpeellinen. 8. on käytävä, 9. heinä- ja olkipaaleja sekä 10. on entinen arkkupakastin, nykyinen väkirehujen säilytys paikka. Etuovesta pääsee pihaan, takaovesta yhteen tarhoista.

Karsinoiden asukkaat
2. Keksi
3. Tyhjä
 4. Tyhjä
5. Sami
6. Tyhjä 
 7. Tyhjä

Tarha & Laidun järjestelyt
Tarha 1: Keksi
Tarha 2: Tyhjä
Tarha 3: Sami
Laidun 1: Ei jaettu, jaetaan keväämmällä
Laidun 2: Ei jaettu, jaetaan keväämmällä

- Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti